День Безпечного Інтернету!

2024-02-06

/Files/images/novini/Безпечний інтернет 2.jpg

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі до Дня безпечного Інтернету проведено для педагогічних працівників, учнів та їх батьків інформаційні заходи з питань безпеки у мережі Інтернет, організовано конкурси, круглі столи, бесіди тощо.

/Files/images/novini/ін4.jpg

/Files/images/novini/ін3.jpg

/Files/images/novini/ін2.jpg

/Files/images/novini/ін1.jpg

Ознайомитись із електронними інструктивно-методичними рекомендаціями щодо проведення Дня безпечного Інтернету у закладах освіти можна у розділі“IKT (інформаційно-комунікаційні технології)”, а саме:

  • Електронний посібник для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо);
  • Навчально-методичний посібник “Керівництво із соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті”;
  • Навчальні матеріали щодо безпечного перебування у мережі Інтернет;
  • Електронний навчальний посібник для батьків «Клан Клік-Клац. Виховання дітей у цифрову еру» тощо.

Рекомендації підготовлені Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Академією педагогічних наук України, Координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

“Кібербезпека” https://drive.google.com/file/d/11wg1eg-ewyDXRneK06VHAVXxG2JwW5eB/view

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi